Hadım Edilmeyen Harem Ağası Kim?

Hadım Edilmediği Öğrenilen Harem Ağası Kim? Nereden Geldi? Neden Hadım Edilmedi? Hangi Cariyeleri Götürdü?


Harem-i humâyûn...

Denir ki dünyanın en güzel kadınlarının padişahın koynuna girmek için birbirinin eteğine bastığı, kuyusunu kazdığı, dedikodunun, entrikanın, ali cengiz oyunlarının gırla döndüğü adeta bir cennet bahçesi.

Ne fettanlar gelip geçmiş, ne padişahlar kukla olmuş bu kadınların uğruna...

Yine rivayet olunur ki bu kadınları zapt-ı rapt altına almak için her haremin bir “harem ağası” olur imiş. Tabi koskoca padişahın çorbasına ekmek banılmaz. Bu harem ağaları bir güzel hadım edilirmiş.

Şimdi size tarihin belki de bilerek görmezden geldiği bir mevzudan bahsedeceğim.

Harem Ağası Cemşir!

Cemşir Afrika’dan devşirme, kara yağız bir oğlan. Asıl adı Jabiri. Kadir kıymet bilen, büyüğünün sözünden çıkmayan, kendisine verilen görevi layıkıyla yerine getiren Cemşir (Jabiri) zamanın padişahının gözüne girmiştir. Padişah hazretleri birgün Cemşir’i huzuruna çağırtır. Ona der ki; “Cemşir oğlum, sen pek iyi huylu, pek ahlaklı, pek temiz bir çocuksun. Bugüne kadar zinhar bir yanlışını görmedim. Bu davranışlarının karşılığı olarak seni haremime ağa yapmak isterim”

Padişah bu, sözünün üstüne söz söylenmez. Cemşir vakur bir ifade ile görevi kabul etmiş ve padişahın huzurundan ayrılmış. O sırada padişah vezirine Cemşir’in hadım edilmesi emrini vermeyi de unutmamış haliyle.

Neyse efendim, harem ortamındaki lakaytlaıklardan usanan padişah devir tesliminin yapılmasını buyurmuş. Eski harem ağası Cünnap boğdurulduğundan beri zaten başıboş olan harem sultanlarının iyice zıvanadan çıkmasını istemeyen padişah vezirine Cemşir’i “kızlarağası” ile tanıştırması emrini vermiş.

Cemşir “kızlarağası” ile tanışmaya gittiğinde büyük bir sürpiz ile karşılaşmış. Kızlarağası amcasının oğlu Hüsmen imiş. Hüsmen’de hemen Cemşir’i tanımış fakat ikisi de o an için taşkınlık yapmamışlar, devlet büyüklerinin ortamdan ayrılmasını beklemişler. Vezir efendi çıkmadan Hüsmen’e Cemşir’in bir an evvel hadım edilmesi buyruğunu salık vermiş...

İşte olaylar da aslında bu noktadan sonra başlamış. Hüsmen (ki asıl adı Kambuji’dir) ile Cemşir uzun süren bir muhabbetin ardından asıl konuya gelmişler. Cemşir sağlıklı bir erkek olduğunu düşündüğünden dolayı hadım edilmek istemediğini, bunun hayatının sonu olacağını amcaoğluna aktarmış. Hüsmen’de Cemşir’in çocukluğunu bildiğinden kıyamamış ve bu isteğini geri çevirmemiş. Ancak Padişah’a hadım işleminin gerçekleştiğini, Cemşir’in görevine başlamaya hazır olduğunu bildirmiş...

Padişah Hüsmen’e evlatlarından çok güvendiği için haberi mutlulukla karşılamış ve 10 yıl süren harem ağalığı süresince Cemşir’den bir gün olsun şüphe etmemiş. Ta ki Cemşir sarı humma hastalığına yakalanıp hakkın rahmetin kavuşuncaya kadar.

Cemşir’in ölümü hareme büyük bir matem havası sindirmiş. Harem sultanları padişahın koynuna girmek istememişler, girenler de zaten padişahı memun edemedikleri için canlarından olmuş..

Padişah bu durumdan işkillenip vezirine bu konuyu araştırmasını söylemiş ve vezir efendi uzun süren araştırmalardan sonra durumun aslını öğrenmiş. Ancak Hüsmen saray eşrafınca sevilen biri olduğundan arkası da sağlam bir adammış aynı zamanda. Vezir efendiyi tehdit etmiş. Tabi bir yandan da vezir efendinin statüsü Hüsmen’i korkutuyormuş. Para teklif etmiş. Paragöz vezir de hemen kabul etmiş ve durumun aslını padişaha ölene kadar söylemeyeceğine yemin etmiş.

Gelelim işin aslına...

Cemşir 10 yıllık süre zarfında padişahdan geriye kalan 6 gün boyunca kadınları öylesine mutlu etmiş ki harem sultanları Cemşir’i dillerinden düşüremez olmuşlar. Cemşir bir yandan harem sultanlarını zapt-ı rapt altına alırken bir yandan da aynı sertliği gece boyu süren grup seks seanslarında da göstermiş. Padişah devlet işlerinden başını kaldıramadığından hafatnın sadece tek 1 günü yanına aldığı harem sultanlarıyla 10 dakika gibi kısa bir süre iş görüp sonrasında yine işlerine geri döndüğü için Cemşir’in değeri gün geçtikçe daha da artmış.

Ve beklenmedik ölüm harem sultanlarının yıllar boyu sürecek matemine neden olmuş.

Şimdi merak ettiğimiz konu, neden bu skandalın yüz yıllar boyunca saklandığı. Öyle ya tarihin sadece iyi yönlerini değil her yönlerini ele alarak ondan birşeyler öğrenebilir, ders çıkarabiliriz.

Bu meşum olayı öğrendiğimiz an itibarı ile gün yüzüne çıkarma çabalarımız meyvesini vermiş bulunmakta. Bu önemli bilgiyi siz Beton severler ile paylaştığımız için ne kadar mutluyuz bilemezsiniz.

Not: Jabiri isminin anlamını merak edenler için (bkz. Comforter). Acaba Cemşir’in bu denli sevilmesi, el üstünde tutulması tesadüf değil miydi??

Yazan: Arda "chinaski" A.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

KİM İNANIR BUNA SENİN GİBİ ABİDİK GUBİDİK ASLI ASTARI OLMAYAN KARAKTERİZELER İNANIR....BAŞKA İŞİN YOKMU TOSUNUM SENİN...?

Adsız dedi ki...

Haremle alakalı anlatılanların %99 u yalandır çünkü hareme giriş yasak olduğundan dışarıda hiç kimse olup biteni bilmez tarihdekilerinde çoğu uydurmadır zaten.

Adsız dedi ki...

Asırlar önce yaşamış insanlar hakkında nasıl böyle pervasızca yalanlar yazabiliyorsunuz şimdi size cvp veremiyorlar ama dilerim diğer alemde bu iftiralarınız yüzünden yakanıza yapışırlar.ayrıca haremdeki sultan ve cariyeler enderunda çocukluklarindan itibaren özel bir edep, ilim ve terbiyeyle yetiştirilmişlerdir.ecdadına saygı duymayan kendi neslinden hayır ve saygı göremez. ..

Adsız dedi ki...

Oyle ballandira ballandira anlatmissin ki sonunada zevkine payani yoktur bu isin xikusun evlatlarim sixun demeyi unutmusun. Gokten uc elma dusmus. Biri padisaha, biri haremede bide cemsidinki sana dusmus, emme dik dusmus:)))

Adsız dedi ki...

YALANA BAK !!!

Bir kere o kadar kadın varsa bu adamın sırrı nasıl açığa çıkmıyor ? Hemen duyulur ve her iki kellesi gider... Yedirirler mi adama o kadar kadını bedava...

Unknown dedi ki...

Haremin kurallari vardir oyle herkes her odaya girip cikamaz padisah dahi olsa yapamaz bunu harem olan herkes oadisahin caroyesi degildir padisahin kiz cocuklari esleri validesultanlar devletin ileri gelen devlet adamlarin esleri sizin anlatiginiz hikaye kisa zamanda duyulur ve cemsirinde kelle ucardi haaa deseydiniz uslu durmus die tamam derdim grup sex diyorsunuz nasil bir hatem hayal ettiginizi merak ettim cidden sen orda herkwsden habersiz grup sex yapacaksini kimsede duymayacak gormeyecek 😂😂😂😂😂

Unknown dedi ki...

Birde demissiniz ki husmen cok sevilen nufuslu biriydi dokunamadi padisah sehzadelere veziri azamlara acimayan adam kiytirik bi harem girevlisinden mi korkmus yapmayin etmeyin 😂😂😂😂

Adsız dedi ki...

Saçma sapan uydurma fantaziler. Padişah devletin devamı için kardeş kellesi almış. Bir ağa sarayda at koşturacak, oylö mi? Ya ruhunuz bozuk, ya da birilerinin uşaklıgını yapıyorsun... Yalanın da usturuplusu söylenir, bu kadar uçulmaz ki...

Adsız dedi ki...

Yani sen açıkça şunu diyorsun, Osmanlı sarayının nesebi bozuk... Öyle mi... Ya senin soyunda bir bozukluk var, ya da her şeyini birilerine satmışsın. O anlattığın şeyler senin evinde oluyordur, hiçbir Türk sarayında veya evinde olmaz.

Unknown dedi ki...

Efendim.biraz ufak atinizda civcivler yesin...simdiye kadar harem hakkinda cok yazildi cok soylendi..bunlari kanitlayacak resmi bir belge ortada olmadigindan hayal mahsulu bir yigin hikaye anlatilir..isteyen inanirrr isteyen inanmaz...